Over Sabrien

Mijn naam is Sabrien. Ik woon met mijn prachtige dochter in Leiden. 

In het kort:

Ik sta bewust in het leven met af en toe met mijn hoofd in de wolken. Gronden en aanwezig zijn is één van mijn thema's. Ik ben hoogsensitief en voor de kenners: Ik ben een High Sensation Seeker (HSS). Ik sta in contact met mezelf en met de ander. Ik geloof in ons zelfhelend vermogen en dat we krachtiger zijn dan we denken. Alle wijsheid die we nodig hebben, zit al in ons. Ik heb een sterk vertrouwen in een groter geheel en een mooie wereld.
Naast mijn praktijk ben ik in loondienst als register arbeidsdeskundige. Een hele andere invalshoek en tegelijkertijd biedt mij dit weer een ander perspectief.

Iets uitgebreider:

Ik ben de dochter van een Arabische vader en een Nederlandse moeder. Mijn hele leven ben ik bezig geweest met de vraag: Waar hoor ik thuis en wie ben ik eigenlijk? Om dit te onderzoeken was ik onbewust altijd met anderen bezig. Mijn 'voelsprieten' stonden altijd aan. Mijn overlevingsstrategie was om mij te schikken in hoe het hoort in verschillende culturen, situaties en omgevingen. Inmiddels weet ik dat ik thuis ben als ik mijn ware zelf mag zijn. Mijn lichaam geeft mij precies de signalen die ik nodig heb. Ik heb geleerd dat ik als ik die signalen opvolg, ik op de goede weg ben. Leven van binnenuit. Dat heb ik echt moeten leren.

Mijn vader overleed toen ik 17 was. Ik verwerkte dit verlies pas echt 9 jaar later. Ik was een wandelend hoofd die de gebaande paden volgde. Ik studeerde af van mijn masteropleiding op mijn 23e, ik had een relatie en ik had een baan met veel perspectief. Rationeel klopte alles maar op gevoelsniveau klopte het niet. Mijn relatie ging uit en toen ik 26 was kreeg ik  een burnout. Ik wist niet meer wie ik was zonder mijn werk, mijn obsessieve sporten en het ideaalbeeld dat in mijn hoofd geprent was. 

Hier was het kantelpunt. Ik wist dat mijn leven anders moest maar ik wist niet hoe. Ik leerde de signalen van mijn lijf en emoties te (h)erkennen en hier naar te luisteren. Ik besloot letterlijk afstand te nemen en ging 5 maanden op reis. Daar leerde ik dat ik zelf mocht kiezen waar ik zin in had, dat was (gek genoeg) niet altijd even makkelijk. Dat was iets wat ik nooit had geleerd. Ik heb altijd geleefd naar hoe het zou moeten en niet naar wat ik zelf wilde.

Toen ik terugkwam van mijn reis ben ik naast mijn werk verder gegaan met zelfontwikkeling. Ik volgde workshops en deed ik coachingsopleidingen waaronder de practitioner en de master neurolinguistisch programmeren (NLP) met transactionele analyse en systemisch werk bij Plata. Deze combinatie werkt prachtig omdat het verschillende invalshoeken biedt. Na het volgen van de opleidingen bij Plata heb ik bij beide opleidingen mogen ondersteunen als assistent trainer, waardoor ik mijn eigen ontwikkeling weer op een andere manier vorm kon geven.

Ik had echter nog niet alle antwoorden die ik zocht. Ik kwam ook in contact met energetisch werk bij Petri de la Croix en ik besloot de 3 jarige opleiding Energetische Heelkunde bij haar te volgen. Hier heb ik mij verder kunnen ontwikkelen op energetisch gebied en heb ik alles geleerd over het menselijk energesysteem. Dit was voor mij het missende puzzelstukje.

Ik realiseer mij onder meer dat alles energie is en alles met elkaar verbonden is. Daarbij zie ik in dat wij meer in de hand hebben dan ik voorheen dacht. Ik ben zelf verantwoordelijk en ik heb hier de regie in. Vanaf dat moment kreeg ik antwoorden op vragen die ik had en vielen puzzelstukjes in elkaar.

Ik had te leren luisteren naar mijzelf, mijn eigen innerlijke wijsheid en te leren voelen wat ikzelf nodig had. Mezelf kon ik immers niet meer voor de gek houden. Dit is precies waar ik anderen bij wil helpen omdat het zo waardevol is om te mogen zijn wie je bent.

De afgelopen jaren ben ik een transformatie door gegaan waarin ik steeds meer mijn leven inricht zoals ik dat wil. Dat gaat niet altijd langs de gebaande paden. Natuurlijk gaat dat ook bij mij met vallen en opstaan. Sinds mijn zwangerschap en de geboorte van mijn dochter voel ik de drang nog meer naar mijn eigen innerlijke wijsheid te luisteren en te leven vanuit mijn eigen kracht. 

Het is niet altijd even makkelijk. Mijn eigen weg heeft er wel toe geleid dat ik andere mensen wil helpen om hun eigen weg te vinden. Ik heb niet de antwoorden voor jou. Ik kan je wel begeleiden zodat jij je eigen kracht hervindt zodat jij kunt leven naar wie jij in wezen bent. Onze innerlijke wijsheid en innerlijke kracht is enorm en er gaan zoveel deuren open zodra je hier naar kunt leven.

Dit gun ik iedereen!

Liefs, 

Sabrien